Teckels

Scooter en Harley in 2002

 

In 1986 kochten we ons eerste hondje. Bianca was op een dag een verdrietig, ze was namelijk voor de zoveelste keer voor haar rijbewijs gezakt. Haar liefste wens was een hond, eigenlijk het liefst een Golden Retriever. Precies op die verdrietige dag zag ze een advertentie staan in de krant. In Bussum was een nestje ruwharige teckels te koop. Wat een leuke pupjes. Helaas  bleek het een broodfokker te zijn. 

Na lang dralen en wikken en wegen (je weet wel zo van kopen wij er niet een dan doet een ander het wel), bovendien waren het wel hele leuke hondjes. Jan is de volgende dag er toch een op gaan ophalen. Een hele leuk exemplaar. Black en Tan nog wel en we hebben haar Punkie genoemd. We hebben 13 jaar heel veel plezier aan Punkie beleefd. 

Maar pas op, wij hebben geluk gehad met onze Punk. Ik heb op de heide, waar ik veel wandelde met Punkie, heel veel ellende gezien, zieke honden en verdrietige baasjes. Nota bene af en toe van dezelfde broodfokker. Dus koop aub toch nooit bij zo'n adres, maar ga naar een rasvereniging. Onze Punkie heeft niettemin 13 jaar bij ons mogen wonen, ze is in November 1999 op ons vorige adres in Welsum ingeslapen. Dag lieve Punkie, je blijft bij ons horen.

In 1988 werd ik lid van de rasvereniging en nam ik regelmatig deel aan regiobijeenkomsten in Maartensdijk. Die waren heel leuk en goed georganiseerd. Daar leerde ik de teckel Wouter kennen en waar ik gelijk helemaal verliefd op werd. Wouter was een kaninchenteckel met een super karakter. Zo'n Woutertje wilde ik ook wel, maar dan liefst een maatje groter, een dwerg moest het dus worden en het liefst Black en Tan, zo was Punkie ook al. 

We slaagden bij de heer Boudewijns in Dongen "de kennel v.d. Repi Hari". Daar kochten we onze Scooter. We hebben Scooter zo genoemd, omdat Jan graag een scooter wilde en ik een hond. We hebben daarom gemiddeld. Onze Scooter is 18 jaar geworden wat hebben we een bof gehad dat Scooter zo oud bij ons mocht worden, dag lief Scootertje we denken nog veel aan jou. 

Met Scooter hebben we 1 x een nestje gefokt. Helaas ging dat niet zo gemakkelijk als bij de Golden Retrievers. Uit Scooter werd slechts 1 reutje geboren. Omdat de bevalling zou moeilijk verliep, hield onze Harley er ook nog epilepsie aan over. Gelukkig voor ons kon Harley met deze epilepsie goed leven. Tot ons grote verdriet is Harley in het voorjaar 2003 overleden en niet eens aan epilepsie. We missen hem.

Alleen Scooter was er nog, nog maar 1 teckeltje, dat vonden we toch maar kaal. We zijn we heel snel op zoek gegaan naar een nieuwe teckel en in september 2003 slaagden we in Duitsland. De heer Klümper van de kennel "von Dinkelgrund" had voor ons een nieuwe teckel, we hebben haar Vespa genoemd. Vespa is wat je noemt voor ons voorbestemd. Haar naam moest van dhr. Klümper met een V beginnen en we wilden haar graag Vespa noemen. Gelijk aan de ondertussen aangeschafte rijdende scooter van Jan. 

Vespa heeft een mooie stamboom. Ze heeft een superkarakter en ze is bovendien om op te vreten. Ze speelt met iedere hond, ze ligt thuis het liefst tussen onze twee Golden Retriever reuen te rollen of op schoot bij de "baas". Kortom we kunnen geen genoeg van haar krijgen. We hopen met de tijd een nestje met haar te kunnen fokken. 

Inmiddels had de moeder van Vespa weer een nestje gekregen en u begrijpt het wel, we zijn weer voor een pupje gevallen. Dit keer is het een wat hariger pupje geworden. Haar naam is Xantia vom Dinkelgrund. De roepnaam van haar vader is Blitz, Dus dit is ons Blitze meisje. 

( 2006) Hiep hoi we hebben fokplannen. Onze Vespa staat op het punt om loops te worden, als partner voor haar hebben we gekozen Vasco da Gama of Assinie de Boine een leuke rode dwerg ruwhaarreu met een superzacht karakter. 

Vespa is inmiddels moeder geworden van 6 gezonde pups van Vasco op 21 mei 2006. Zij heeft 3 rode ruwhaar reuen en 3 wildkleur teefjes gekregen. Wat een prachtig bezit. Vespa doet het super als moeder. En hebben volop van dit mooie nestje genoten.. 

Het is al weer 2007. We hebben met Xantia het halfzusje van onze Vespa ook een nestje gefokt als vader hond hebben we gekozen voor de mooie blonde ruwhaar dwerg reu en ook Nederlands kampioen Johnny Boy v.Zeeland Roem. Uit deze combinatie zijn 2 leuke blonde dames geboren en een donker wildkleur dametje en een leuk blond ventje. Omdat we heel graag een blond ruwhaar dwergteckel dametje wilde hebben, mocht dit keer 1 blond meisje bij de Tender Bende blijven wonen. Dit is Notre Dame v.d. Tender Bende geworden en om in stijl te blijven heeft ze als roepnaam de naam Berini meegekregen

Helaas hebben we op 28 november 2007 afscheid moeten nemen van onze Scooter op een leeftijd van 18 jaar en anderhalve maand, een werkelijk ongelooflijke leeftijd voor een hondje. We vinden het erg jammer dat ze er niet meer is maar haar lijfje was echt op, lieve Scooter ga maar naar je lieve zoontje Harley en Punkie.

In het voorjaar 2008 hadden we wilde dekkingsplannen met Xantia en Vespa helaas konden deze plannen niet doorgaan omdat we voor een herdekking terug moesten naar Frankrijk met onze Golden dames Jolie en Mercedes. Gelukkig bood Jan aan om voor een dekking met Vespa in de buurt op pad te gaan, we hebben een heel leuk reutje gevonden slechts een uurtje bij ons vandaan, gelukkig was ik op tijd terug uit Frankrijk en kon ik mee naar Duitsland om Vespa te laten dekken door de leuke guitige dwergteckel Jackpot von Sunderhaar. Wat een leuk mannetje ik ben helemaal verliefd om dit leuke vrije ventje. Inmiddels wijst alles erop dat Vespa drachtig is, kon ook niet anders want alles klopte aan deze dekking. Rond 24 juni 2008 verwachten we pups van dit grappige paar, de te verwachten kleuren zijn wildkleur en donker wildkleur. We zijn heel benieuwd wat voor moois eruit Vespa gaat komen.

Inmiddels is onze Vespa de trotse moeder geworden van een 8-ling, het zijn 4 reutjes en 4 teefjes. Helaas wilde deze bevalling niet zo erg vlotten, kan ook niet anders met zoveel pups, het zijn er gewoon veel te veel voor zo'n kleine dame, en hebben we weer moeten besluiten voor een keizersnee. Ook is helaas na 3 dagen een puppie-reutje overleden. We zijn nu een week verder en we kunnen schrijven dat het nu weer heel goed gaat met Vespa, wat is het toch een schattig moedertje. Door deze 2e keizersnee hebben we helaas moeten besluiten dat onze Vespa in de Vut gaat, Vespa bedankt voor de prachtige pups die je ons gegeven hebt, gelukkig mag een van je dochters hier blijven wonen, haar naam is Peerless Pinball v.d. Tender Bende, haar roepnaam is Solex.

Naar de vrolijke zomerperiode hadden we in het najaar één heel verdrietige periode, waar we helaas afscheid moesten nemen van 3 van onze Goldens, daar was Bianca helaas heel lang verdrietig om, gelukkig bracht onze Xantia in November wat vrolijkheid, omdat de reeds lang geplande dekking met de bruine ruwhaar dwergteckel Catullus Nils eindelijk plaats kon vinden, uit deze combinatie zijn 6 prachtige pups geboren, 5 teefjes en 1 reutjes, het zijn hele leuke harige vrolijke hondjes geworden, waaraan de nieuwe eigenaren heel veel plezier aan gaan beleven.

Voor van het voorjaar 2010 plannen wij een derde nestje met onze Xantia en heel misschien een nestje met haar dochter de blonde Berini.

Joepie Xantia is bevallen van 2 lieve reutjes en 1 lief teefje op 19 april we hebben erg van deze hondjes genoten. De vader van dit nestje is Josef von der Allerbäcke.

Omdat het niet zo wil lukken met de Golden fokkerij hebben we besloten om deze zomer zowel Solex als Berini te laten dekken, Berini is gedekt door Zeus vom Küsberg en omdat het nest van Xantia x Catullus Nils zulke mooie hondjes zijn geboren hebben we besloten om het nogmaals te proberen op Solex. Gelukkig zijn beide dekkingen succesvol geweest Berini is op 15 juli 2010 bevallen van 2 reutjes en 2 teefjes, Solex is op 17 juli 2010 bevallen van 1 reutje en 3 teefjes. Alle hondjes hebben inmiddels een nieuw baasje gevonden.

Dit jaar (2011) richten wij ons even op de volwassen hondjes en houden wij vakantie, in 2012 hopen wij weer pups te krijgen van onze Berini en onze Solex.

Toch liep de planning weer ander dan we hadden verwacht en we hebben alleen Solex laten dekken tezamen met onze Golden Rozet. Onze Solex kreeg op Sinterklaasavond 4 september maar liefst 7 teefjes en een reutje. Alle pupjes hebben natuurlijk Sinterklaasnamen gekregen. 1 teefje mocht gelukkig blijven wonen. We zijn heel blij met haar, haar naam is Mobylette haar officiële naam is Wonder Surprise v.d. Tender Bende.

Inmiddels is het augustus 2012, vorige maand op vrijdag de 13e hebben we onze Blonde teckel Berini laten dekken door een leuke blonde ruwhaar Kaninchen teckel genaamd "Wie Anders Jady", hieperdepiep Berini is drachtig de lieve schat, half september verwachten wij pups  van haar.

Berini is op 15 september bevallen van 1  blond teckelmeisje en 2 blonde teckelboys en twee wildkleur teckelboys. Omdat Solex een pup mocht houden uit haar vorige nest (Mobilette) hebben we besloten dat het blonde meisje hier mag blijven wonen, zij draagt de stamboomnaam Yellow Yersey v.d. Tender bende ( dat betekend Gele Trui van de Tour de France) haar roepnaam is Lambretta.

Wat je hoopt wat nooit gebeurd is helaas toch gebeurd, we hebben een herplaatser, jammer genoeg paste deze lieve schat niet zo goed bij de vorige eigenaar. Nadat ze eerst 5 weken op proef is geweest hebben besloten Wimpel Marsepein te adopteren we hebben haar de roepnaam "Pien"gegeven dat rijmt op haar oude naam. Met Pientje hebben we fokplannen, houd onze site in de gaten voor onze fokplannen. Pientje is een volle zus van onze Mobilette, Pien is donkerwildkleur en iets hariger dan onze Mobilette.

Inmiddels is het najaar 2013 en hebben we voor Pientje een leuke vriend gevonden de  black and tan reu Friedrich von der Hottentotten, helaas lukt niet altijd alles wat wij van plan zijn, we zijn op het laatste moment uitgeweken naar een andere prachtige reu Maroni vom Sunderhaar ruwhaar kaninchen wildkleur bruin. Pientje Pientje wat ben je toch een boefje. Hopelijk krijgen we toch pupjes uit deze leuke combinatie. We plannen gewoon een dekking met Friedrich en Mobilette de zus van Pien in het voorjaar / najaar van 2014. Sorry lieve Friedrich je zal nog even moeten wachten op je Tender Bende liefje.    

Ook hebben we Berini weer laten dekken, omdat we zo dol op blonde teckelpupjes zijn hebben we besloten haar nog maal te laten dekken door een leuke blonde kaninchen reu. Dit maal door een reu die ik in het najaar op de show had gezien zijn naam is Kamp. Gamit v.d. Mibafshoeve maar hij wordt gewoon door zijn baasje Oops genoemd. Uit deze combinatie zijn 2 blonde meisjes, 2 wildkleur meisjes en 1 wildkleur jongetje geboren.

In de zomer van 2014 zijn we teruggegaan naar het mooie dwergteckel reu Friedrich von den Hottentotten met onze Mobilette, gelukkig was deze ontmoeting heel anders dan met haar zus Pien. Uit deze combinatie werden maar liefst 5 reuen en 1 teefje geboren allemaal black and tan. Helaas is de bevalling niet geheel volgens plan verlopen eerder dramatisch, we hebben moeten besluiten om niet meer met onze Mobilette te fokken. Mobilette is zo'n lieve schat we willen liever niet hebben dat er wat met haar gebeurd.

2015: Ook met Lambretta hadden we pech met de fok, Lambretta is onze mooie blonde teckel, we hadden haar laten dekken door Everest Dollar Boy del Wanhelsing helaas was deze dekking geen succes hier kwam 1 pup van maar deze was helaas niet levensvatbaar aangezien het een hele dramatische gebeurtenis was voor Lambretta hebben we besloten om niet meer met haar te fokken. Heel jammer maar Lambretta 's gezondheid is belangrijker voor ons dat het hebben van pups.

29 mei 2017 had onze Pien een date met de leuke Italiaanse ruwhaar dekreu Everest Dollar Boy del Wanhelsing, door alllerlei omstandigheden is het ons niet gelukt om eerder met haar te fokken gelukkig sloeg deze dekking aan en Pien beviel`27 juli 2017 van 2 reuen en 2 teven waarvan 1 teef black and tan en de rest is donker wildkleur. Deze pups waren zo leuk dat we besloten hebben om nog een keer te fokken met Pien. Helaas werd Pien en juni 2018  twee maanden te vroeg loops dus we plannen haaar dekking in de volgende loopsheid.

 

 

 

Wordt vervolgd.