Golden Historie

onze honden in 1999

In 1987 kochten wij onze eerste Golden Retriever bij Liesbeth van Dien "Kennel of the Brightley Dunes". Ashley was, want helaas is ze er niet meer, een schat van een hond. Dankzij haar heb ik ontdekt dat je heel veel met een hond kunt doen. Gewone gehoorzaamheidscursussen, behendigheid, jachtcursussen, UV, hondentriatlon. Kortom heel veel plezier met je hond. Bovendien wilden we ook heel graag een nestje met haar fokken. Maar eerst wilden we in een hondvriendelijk omgeving  wonen. We verhuisden naar Welsum een klein dorpje behorende bij de Gemeente Olst. We hebben daar 10 jaar in een prachtig romantisch riet gedekt boerderijtje gewoond. Door omstandigheden zijn we verhuisd naar Harfsen. Gelukkig wonen we nu ook weer in een prachtige boerderij, veel stoerder dan de eerste en ook nog een stukje groter.

Met onze Ashley hebben we twee nestjes gefokt. Een met Kampioen Dual Purpose Jewel's Gentle. Uit deze combinatie hebben we twee pups aangehouden. Yentl en Special (zij hebben allebei een eigen pagina). En met Jaskar Alexander,die op verdrietige wijze om het leven is gekomen.

We kregen de smaak goed te pakken en van onze Yentl moesten ook pupjes komen. Yentl kreeg ook twee nestjes. De eerste van Jaskar Alexander (maar liefst 10 pups) en de tweede van Perrimay Flamboyant (Andy) dit keer waren het 6 pupjes, beide reuen waren en zijn in eigendom van Raymond Driessen Kennel Miray's Dream.

We wilden graag wat meer op shows bereiken en daarom kochten we bij John en Ans Kuijpers van de Fiveshill kennel  een teefje erbij. Fiveshill Irish Coffee, onze Splendid. Tot ons grote verdriet kwam Splendid, 9 maanden oud, om het leven door een ongeluk. 

Gelukkig mochten we bij John en Ans op herkansing en op die manier kwam Fiveshill Light Storm Lenora of te wel onze super Noor bij ons wonen. Noor is een heel mooi teefje. Dankzij de familie Kuijpers hebben we 1 keer een nestje kunnen fokken. Daar werd haar mooie dochter Cornflower Cordelia v.d. Tender Bende uit geboren. Een aanhankelijke, enthousiaste en elegante hond om te zien. Helaas voor ons zijn de dingen die wij met Noor willen, niet aan haar besteed. Heerlijk spelen met de bal of dartelen met haar dochter is haar grootste hobby, maar ook mensen gedag zeggen en pootjes geven vind ze heerlijk. Kortom ze is een fijne rasvertegenwoordiger. En we zijn erg blij met haar.

Twee maanden nadat Cordelia bij ons was geboren. Kregen we er nog een nieuwe Golden bij, onze kleine blafkont Miray's Dream Miss Tender. Ze is onze kleine knuffel. 

Tender en Cordelia kregen in Mei 2002 hun eerste nestje. Cordelia kreeg een nestje van de knappe broer van Tender (Miray's Dream Mcnemomic). Zij kregen maar liefst 11 pups. En Tender kreeg 2 pups van Kamp.Xanthous Cantona. 

Omdat deze pups wat startproblemen hadden, zijn we er natuurlijk veel te veel aan gaan hechten. En zijn ze beiden hier blijven wonen. Gelukkig voor ons zijn Deutz en Mercedes, want zo heten deze pups, uitgegroeid tot gezonde honden. 

Deutz is zelfs de vaderhond van het tweede, nest van Cordelia dat in januari 2004 werd geboren, Cordelia heeft maar liefst 9 pupjes gekregen van onze  Deutz en deze pups zijn allemaal schatten,  het zijn allemaal gezonde honden geworden, daarom hebben we besloten deze combinatie te herhalen. Onze Tender kreeg 3 pupjes  in januari 2004 van de mooie importreu Gunhills Dancing Dexter van Raymond Driessen. Deze pupjes zijn zoals verwacht weer veel belovend.

Half Juli 2004 is onze Mercedes gedekt door de Schotse importreu Crossview Highland Fling. Mercedes heeft 9 prachtige pupjes gekregen die allemaal fijne nieuwe eigenaars hebben gekregen.

Tot ons grote verdriet is onze lieveling Special 15 juli 2004 overleden aan een hersenbloeding. Special je was een fantastische hond, jij deed altijd je naam eer aan. We missen je heel erg. Maar we zijn heel erg blij voor je dat je niet geleden hebt. Dag lieve Special we zullen je nooit vergeten.

In september is Benson teruggekomen bij ons in de kennel. Benson was eigendom van onze zwager en schoonzus. Door een akelige ziekte van mijn zwager kan hij niet meer bij hun wonen. Wij hopen nog jaren plezier van onze grote puppy socialisator te hebben. Benson is de zoon van Yentl en Perrimay Flamboyant (Andy).

In februari ben ik op stap geweest naar Frankrijk voor het derde en laatste nestje van Tender voor deze combinatie ben ik geholpen door Kristof Gryson van Purdy's Cottage met hem ben ik naar Frankrijk afgereisd voor een dekking met de prachtige reu Beeangee Jumping Jack Flash van de heer Bruno Facq van de kennel du Bois de la Rayere.  Omdat het nestje van Cordelia met onze eigen Deutz zo'n succes was, hebben we deze combinatie herhaald. Onze Tender kreeg 4 prachtige pups, 3 teefjes en 1 reutje, waarvan Jolie bij ons is gebleven en onze Cordelia kreeg maar liefst 7 pupjes van onze knuffelkoning Deutz 3 teefjes en 4 reutjes. De pupjes waren echt beeldschoon om te zien.

24 september 2005 kreeg onze Yentl plotseling een hersenbloeding, ze was helemaal haar evenwicht kwijt. Omdat we niet met haar wilden tobben hebben we besloten haar in te laten slapen. Lieve Yentl je bent 13,5 jaar bij ons geweest, nu ben je bij je moeder en je lieve broer Special. We denken nog veel aan je.

15 December 2005 kreeg onze Mercedes een mooi nestje van 8 pupjes, als partner hadden we Sansue Hi'land Storm uitgekozen een prachtige hond van hetzelfde type als onze Special en Yentl, alleen Storm is veel mooier. Hopelijk krijgen de pups hetzelfde geweldige karakter als onze Special en Yentl.

Op 5 juni 2006 heeft onze Cordelia wederom een nestje gekregen van onze Deutz, we hebben de vorige keer zo genoten van de pups dat we nogmaals deze combinatie hebben herhaald. Er zijn 4 reutjes en 3 teefjes uit deze combinatie geboren.

Helaas dit voorjaar ( 2007) door omstandigheden geen Golden puppies, als fokker kan je ook wel een pech hebben, hopelijk volgende loopsheid puppies van Jolie, of misschien van Mercedes. Gelukkig hebben we toch mogen genieten van puppies dit voorjaar dit maal niet van onze Goldens maar wel van onze teckel Xantia.

In augustus 2007 zijn onze dames weer loops geworden en hebben we besloten dat de reuen van Primrose Dream en de Bois de la Rayere wel erg mooi zijn. Daarom hebben we besloten om Jolie te laten dekken door Blue Paradis de Bois de la Rayere en onze Mercedes door Up and Go du Domaine des Rives de L 'Erdre. Helaas zijn deze combinaties niet gelukt maar van het voorjaar gaan we deze combinaties opnieuw proberen.

Inmiddels is het april 2008 geworden en zijn we met de dames Jolie en Mercedes opnieuw naar Frankrijk gegaan. Helaas was de door mij uitgekozen reu van Jolie niet meer beschikbaar, dus dit keer hebben we gekozen voor Kamp.  Furyo Noroy du Plessy een mooie grote donker gekleurde reu die het momenteel heel goed doet op werk en showgebied. Ook voor Mercedes zijn we voor een andere reu gegaan voor de zekerheid, dit keer hebben we gekozen ook voor een andere reu Kamp. Top Secret Affair du Bois de la Rayere echt een schatje van een reutje die ik vooral had uitgekozen vanwege zijn hoge knuffelgehalte, helaas heeft deze dekking een heel vervelend staartje gekregen want 3 weken na de dekking kreeg Mercedes Long- en Baarmoederontsteking en heeft als gevolg daarvan haar pupjes verloren. We hopen dat Mercedes haar baarmoeder mag behouden en dat ze verder gezond blijft.  De dracht van Jolie gaat gelukkig voorbeeldig ze begint al echt een leuk buikje te krijgen. 20 juni hopen we haar pupjes te verwelkomen, Eindelijk na 2 jaar weer golden pupjes, groot feest dus.

Hieperdepiep Jolie is 19 juni 2008 bevallen van 10 prachtige pups, 2 reuen en 8 teven, helaas is deze bevalling niet vanzelf gegaan, voor het eerst in mijn carriŤre als Golden fokster hebben we een keizersnee gehad, vanwege een dode pup die de bevalling ophield. Gelukkig gaat het goed met Jolie. Helaas vond ik vond ik na 4 dagen na een korte afwezigheid een dode pup in de werpkist, goh wat jammer, geen idee hoe dat nu gekomen is, gelukkig heb ik dit nog niet meegemaakt als fokker, helaas de natuur is onvoorspelbaar, zulke dingen kunnen nu eenmaal gebeuren. Jolie is een wel heel voorzichtige moeder, dit had ik niet verwacht toch even schrikken. Gelukkig gaat het heel goed met de rest de pups ze groeien heel voorspoedig.

Een van de puppy's van Jolie is bij ons blijven wonen, op stamboom heet ze "Oh La La v.d. Tender Bende" ( dat is een Franse parfum naam) maar in het dagelijks leven noemen we haar Rozet.

Helaas is 2008 niet zo'n leuk jaar voor ons gebleken, ondanks alle pupgeluk die we van het voorjaar mochten ontvangen. 12 juni hebben we onze lieve Noor helaas moeten laten inslapen, een paar dagen daarvoor ontdekte we een enorme Mamatumor bij haar haar borstjes, veel te groot om te opereren, dus helaas moesten we deze vreselijke beslissing nemen, goh Noor wat zijn die 12 jaar snel gegaan we hadden je graag wat langer willen houden, je was echt een lieve schat van een hond, John en Ans Kuyper heel erg bedankt voor dit bijzondere hondje.

Helaas het verdriet hield niet op in augustus verloren we plots onze Benson aan een hersenbloeding, Benson je was een tophond we zijn heel blij dat we nog 4 jaar van je mocht genieten, onze lieve Benson is 12 en half jaar geworden.

In November verloren we ook onze Cordelia aan een gemene nierziekte, Cordelia mocht slechts 10 jaar oud worden, lieve Cordieltje ga maar snel naar je lieve moeder toe, je was een super hond, we zijn heel blij dat je bij ons mocht wonen.

Het is inmiddels juli 2009 geworden, en onze Mercedes is weer loops geworden, onze Mercedes is in Januari van dit jaar weer helemaal gezond verklaard door onze dierenarts en we willen nog een maal proberen of ze pupjes kan krijgen, dit keer hebben we besloten om wat dichter bij huis te blijven voor de dekking, we hebben gekozen voor een echt fantastische reu zijn naam is Ben "Joyous Sunday Bloody Sunday", Ben is eigendom van Lide Wibbelink van de Dutch Consolodiration kennel. Inmiddels heeft er een dekking plaats gevonden en Mercedes en Ben (Z), het stel bleek een echt love duo te zijn, dus als hier geen puppies van komen dan weet ik het ook niet meer. Helaas is deze dekking mislukt.

Helaas in augustus hadden we niet alleen pech met Mercedes ook voor Tender sloeg net noodlot toe, ook bij haar werd een nierziekte ontdekt, na onderzoek bij de dierenarts werd ontdekt dat Tender helaas maar 1 nier had, gelukkig hebben we nog een aantal maanden van haar mogen genieten helaas sloeg 2 dagen naar kerst ook bij haar het noodlot toe en hebben we moeten besluiten haar te moeten laten inslapen tot ons grote verdriet, Tender mocht net geen 11 jaar worden.

Hopelijk wat vrolijkheid bij de Tender Bende, na al dat verdriet, onze Jolie is loops geworden, op 6 maart ben ik naar Gent in BelgiŽ gereden en heb Jolie door een fantastische reu laten dekken zijn naam is Xanthos Gryffindor, hij ik lekker grof en heeft een mooie midden gouden kleur, hopelijk worden hier puppies uit geboren want we hebben hier heel veel zin in. Helaas is dit nest ook niet doorgegaan, gelukkig is het nest wel gelukt van onze dwergteckel Xantia dus gelukkig wel puppies dit voorjaar hier, in december hopen we dat Jolie en Rozet loops gaan worden en zullen beide dames gedekt worden, hopelijk hebben we dan meer succes.

Het is augustus 2010, Rozet is veel eerder loops geworden dan gepland, na een hele zoektocht naar een geschikte reu, hebben we besloten dicht in de buurt te blijven, ongeveer een half uurtje bij ons vandaan woont een hele knappe vent voor Rozet hij heet Nigel "Majik Truth or Dare" hij is geboren in Finland, maar hij woont nu bij Kelly Bastiaanssen. Nu maar hopen dat het nu een keertje mag lukken bij de Goldens, gelukkig hebben we van de zomer mogen genieten van de pups van onze teckeltjes Xantia, Berini en Solex.

Joepie joepie alle Golden dekkingen zijn dit keer gelukt dit jaar, onze Rozet kreeg 8 prachtige puppies van Multi Jeugdkampioen Majik Truth or Dare (Nigel) dit was niet alleen het eerste nest van onze Rozet maar ook van Nigel, het nest bestaat uit 6 teefjes en 2 reutjes. Gelukkig mag er een meisje uit deze mooie combinatie blijven wonen, ze heet Utopia Walhalla v.d. Tender Bende haar roepnaam is Pollyanna. We zijn helemaal in de wolken met haar.

Ook de dekking van onze Jolie en Kamp. Xanthos Gryffindor is gelukt, onze Jolie beviel op dinsdag 16 November 2010 van 4 krachtige reuen, helaas was dit haar tweede keizersnee. Dus we hebben besloten dat Jolie met de Vut gaat. Jolie gaat van haar dochter en kleindochter genieten.

Inmiddels is het bijna winter 2011 en onze Pollyanna is loops geworden, zij heeft haar moeder aangestoken en veel eerder dan verwacht is onze Rozet loops geworden. Eigenlijk hadden we fokplannen met onze twee teckeltjes, Maar natuurlijk is een nestje teckeltjes en een nestje Golden ook heel leuk, dus daar hebben we uiteindelijk voor gekozen. Als partner voor Rozet hebben we gekozen voor Joyous Sunday Bloody Sunday, een reu die we qua exterieur helemaal geweldig vinden, bovendien heeft Ben zo als hij thuis heet een  heerlijk karakter. Ben hadden we al een paar jaar geleden gekozen als partner voor Mercedes helaas heeft deze dekking een vervelend staartje gehad. Gelukkig is deze dekking wel succesvol geweest en hoera onze Rozet is drachtig van de mooie Ben. We zijn apetrots op onze mooie Rozet, de trots van onze kleine kennel. De pups worden rond 15 december verwacht. Joepie net als vorig jaar hebben we pups onder de kerstboom.

Rozet is 15 december bevallen van een nestje van maar liefst 8 reuen en drie teefje, alle pups hebben mooi kerstnamen gekregen. Helaas konden we dit keer geen pupje aanhouden, aangezien we we ook heel graag een pupje van onze teckel Solex wilde aanghouden. Hopelijk blijft er volgende keer een mooi pupje.

Het volgende nestje van Rozet is in  het voorjaar van 2013 geboren en wel op 19 april Rozet is een vruchtbare dame want er zijn maar liefst 12 pups geboren 10 reutjes en 2 teefjes, de paps van de pups  van Rozet is "Jerrabomberra v.d. Beerse Hoeve" een zeer mooie reu die al op zeer jeugdige leeftijd Kampioen is geworden, Uit dit nest kon gelukkig een teefje blijven  haar stamboomnaam is Zirkonia v.d. Tender Bende maar wij noemen haar Cabrio.

Helaas hebben we door omstandigheden (de crisis) afstand moeten doen van onze Pollyanna, zij woont nu bij vrienden van ons in het andere kant van het dorp, We konden we niet fokken met deze grote schat. Hopelijk hebben we meer succes met haar kleine zusje Cabrio. En dat hebben we, Cabrio heeft mooie heupen (A heupen) is ED vrij en haar ogen zijn ook vrij van oogziekten.

Begin maart kwam er een nieuwe Golden meisje bij ons wonen, zij is geboren bij Marleen Santegoeds van de Kennel v.d. Golden Promise uit Brunssum, haar moeder is bij ons geboren en is een zus van Pollyanna waar we helaas afstand van hebben moeten doen, haar vader is Fly to Fletcher du Bois de la Rayere eigendom van Yvonne Neuteboom van de Kennel v.d. Golden Angels. Haar naam is Dewy Dawn v. Golden Promise maar we noemen haar Promise. Hartelijk bedankt Marleen voor deze mooie pup. Jammer genoeg konden we met Pollyanne niet fokken hopelijk lukt dat wel met een pup van haar zus. Ook leuk om na een lange tijd weer eens een pup aan te schaffen.

Ik loop wat achter met de historie zie ik: van de zomer heeft onze Rozet een 4e en laatste nestje gekregen van de mooie gekleurde reu Jako's Musthave of te wel Valentijn.. Het waren 3 mooie reutjes en 4 mooie dames. Het nestje is geboren op 30 juli 2014.

In Oktober zijn we met Cabrio naar de fokdag geweest ze heeft daar 2 x een U gekregen, wat waren we trots op haar. We kunnen nu stiekum plannetjes maken voor een nestje met haar. Op 20 December is Cabrio 20 maanden oud en dan mag ze volgens de verenigings eisen officieel gedekt worden. Een lover hebben we al lang op het oog, hopelijk gaat mijn wens met deze reu dit keer in vervulling.

In februari zijn we met Cabrio naar Koekelare gereden in BelgiŽ waar ze een date heeft gehad met Werk en schoonheidskampioen Rayleas My Guy, Mylo genaamd deze dekking is niet zonder gevolgen gebleven, op 8 april zijn uit deze combinatie 3 reutjes en 5 teefjes geboren jammer genoeg kunnen we door de crisis geen pup aanhouden maar het was een geweldig nest waar we enorm van genoten hebben.

Voor het najaar hebben we fokplannnen met onze Promise of te wel "Dewi Dawn" v. Golden Promise, ze voldoet inmiddels aan alle gezondheidseisen (HD A en Ed vrij, ogen V.V. , DNA certificaat PRA 1 en 2 vrij en Ichtyosis vrij) zij zal worden gedekt door onze eigen gefokte Zick Zack v.d. Tender Bende roepnaam Bowie van eigenaresse Ribanna v. Montfoort. Wij verheugen ons erg op deze bijzondere dekking. In afwachting van haar loopsheid hopen wij in oktober / november met haar naar de fokdag te gaan.

9 Juni 2016 is na een droomdekking van Promise (Dewi Dawn v. Golden Promise) en Bowie (Zick Zack v.d. Tender Bende) hieruit zijn 7 prachtige pups geboren 3 teefjes en 4 reutjes. Ribanna van Montfoort heeft uit deze combinatie een mooie zoon Jack (Golden Gentleman v.d Tender Bende) behouden. Jammer genoeg is Ribanna op 9 oktober 2017 op een leeftijd van 29 jaar op een tragische manier om het leven gekomen, zij is vermoord door haar partner uit jaloersie. Haar lieve Bowie heeft na haar overlijden 7 weken bij de voorzitter van de Golden club gewoont wij zij Henri Dekker en zijn partner Joke zeer erkentelijk dat zij zo goed voor Bowie hebben gezorgd. Bowie woont nu bij haar Oom Marcel ter Halle. Pup Jack is teruggekomen bij mij en ik zal me best doen om deze prachige honden zo goed mogelijk te showen te laten showen voor haar.

Op 10 oktober een dag na het overlijden van Ribanna heeft Cabrio ( Zirkonia v.d. Tender Bende) heeft 7 pups gekregen van Mult.Champion Majik Truth or Dare  oftewel Nigel, het zijn 3 teefjes en 4 reutjes geworden. Vanwege de trieste gebeurtenis van een dag voor deze geboorte hebben we besloten om een pup aan te houden uit deze combi. Khaleesi a.k. (Hotpants v.d. Tender Bende) in onverwachts samen met Jack (Golden Gentleman v.d. Tender Bende) de Tender Bende komen versterken.

Ondanks al het verdriet blijven we doorgaan het is nu augustus 2017 en onze Promise a.k. Dewi Dawn v. Golden Promise is loops geworden met haar hebben we fokplannen met Mult.Ch. Dutchtab v.d. Beerse Hoeve. Hopelijk lukt onze droom en hebben we van in het najaar puppies uit deze mooie combinatie. Uit deze combinatie is slechts 1 pup reu geboren deze is in de familie gebleven hopelijk mogen we dit mannetje nog een keer uitbrengen in de toekomst.

In Januari 2018 hebben we weer fokplannen met onze Golden Retriever Cabrio zijn is gedekt door Boris a.k. Dutch Consolidation Spy vs Spy een prachtige gouden reu die nog zeer jong is. Rond 30 Maart verwachten wij haar pups.

In mei / juni verwachten wij de loopsheid van Mia a.k. Evening in Paris v.d Tender Bende wij zijn in de gelegenheid gesteld door haar baasje Leviene om een nestje met haar te fokken, wij zijn Leviene hier zeer dankbaar voor. Mia zal gedakt worden door een donkere reu.

 

Wordt vervolgd.